Lapsa dziedē slimo lauvu.

2. A. 50. A.Pūce Dandāles Jošos, A.Bīlenšteina kr., H.Bīlenšteins "Tiermärchen" Nr.3. LP, VI, 49. AŠ, II, 21a.

Vienreiz lauvai bij lapsa ar vilku par kalpiem. Un tas gadījās, ka lauva saslima. Tad lapsa aizbēdza projām un nebija trīs dienas nemaz mājā. Bet vilks sacīja lauvai: "Ja nu lapsa pārradīsies, tad vajadzētu viņu pušu parplēst."

Kad nu lapsa pārnāca, lauva tūliņ paaicināja viņu un prasīja: "Kur tu biji tās dienas?"

Lapsa atbildēja: "Biju dakteri meklēt! Dakteris teica: vilku vajagot pušu pārplēst un tev, lauvai, jāsutinoties pirtī, tad būsi vesels."

Labi, lauva pārplēsa vilku un aizgāja pirtī sutināties. Bet, kamēr lauva pa pirti, lapsa prom uz mežu. Un lauva ne palika vesels, nekā: nosprāga.

Piezīme. Abi varianti stāv tuvu Stendera pasaciņai (54,) un pazīstamai Ruģēna dziesmiņai, bet tomēr izšķiras no tām ar citiem sīkumiem. P.Š.