Acu liešana.

16. A. 1135. K. J u r ģ i s J a u n - R o z ē, LP, V, l42, 26.

Kuodā reijā navarējis navīns cilvāks por nokti puorgulāt; valls tuodu nūnāvējs. Reiz drūšs reijnīks soguodāja lobi doudz svina, paņiema kotlu, nusādās reijas ports (pavarda) prīškā un suoka svinu vuorīt. Op pusnoktr nuok valls reijā īškā, sāra gunis opģārbīs, un vusa reija polīk iz raizi goiša. Valls prosa: "Kū vuori?"

"Ocu zuoles vuoru, mun ocis vuojas,."

"Vai navari orī munas ocis opsmārēt? Mun ori ocis vuojas."

"Vor gon, bet zuoles jūti stipras, viņas kūž ocīs, tuodā&127; guli tij silē, kuŗa pī kruoss molas, tod izuorstēšu."

Lobi. Nu reijnīks guldināja vallu silē un tū pīsāja lobi stipri; tod tis vusu kotlu paņiema un or spāku lāja vallam ocīs. Vails, tuodu brīsmīgu korstumu iz ocim dobūjis, or vusu sili auški lāca, un, oklumā, suopēs duru navarādams otrast, izskrāja cour reijas sīnu, līlu courumu otstuodams.