Dievs un Velns rada dažādus kustoņus.

14. A. Korsaks no 70 g.v. g. Balodes Nīgrandes pag. Teikas par Dievu, 80, 104.

Agrāk jau cilvēkiem utis un blusas nemaz nebijušas. Un tad jau arī cilvēki dzīvojuši galīgā netīrībā, ka riebjas taisni skatīties. Dievs arī toreiz staigājis pa zemes virsu un visu redzējis, kādi tie cilvēki ir. Viņš domājis, ko lai dara, ka viņi tikai strādā vien un sevi nemaz neapkopjas. Tā viņš iedomājies, ka viņiem vajag uzlaist utis, tad viņi sāks sevi apkopties. Paņēmis utis un nes uzbērt cilvēkiem. Skatās, ka Velns arī paņēmis un kaut ko tur nes. Tā prasījis Velnam, ko tad viņš tur nes. Velns atkal prasa Dievam, lai viņš pateic pirmais, ko tad viņš tur nes Dievs pateicis, ka viņš nes cilvēkiem uzlaist utis, ka viņi nemaz savu miesu neapkopj. Velns teicis, ka viņš atkal nes uzlaist cilvēkiem blusas, lai viņi savas drēbes arī apkopj.