Dievs ar Velnu kaitinās.

15. Fr. Gulbis Vandzenes pag. Teikas par Dievu, 21,27.

Mētrienas muiža ir uz līka ezera krasta. Ezers izskatās ka, desa. Stāsta, ka viņš esot šā cēlies. Tur bijis līdzens klajš, kur tagad ezers. Šai apkārtnē dzīvojis nāvīgi nejauks Velns, kas neļāvis miera nevienam. Dievam šāda rīcība nepatikusi. Viņš nolēmis šo spēli izbeigt. Kādu dienu nokāpis pie VeIna un šie abi likušies kopā, bet Velns izrādījies stiprāks, un Dievam bijis jābēg. Velns meklējis akmeni, ko viest Dievam pakaļ, bet dabūjis tikai desu, ko nupat pats bija ēdis. Ķēris to pašu un laidis. Desa aizsprukusi gaŗām un iesitusi zemē dobi No lielās laušanās un skriešanas šim tecējušas sviedru straumes un pieplūdinājušas iz sisto dobi. No tā laika ir arī Muižas ezers, uz kura krasta būvēta Mētriena.