Cilvēks seko Dievam.

8. V. Filšs no Dominika Raizes Kārsavā.

Dzeivuoja vīns zemnīks, kurs pats vysu dorbu darija. Jis aizviedja gūvi, kura jam beja vīna, jo jis nabija cīšy boguots, uz pļovu un atstuodams, teicja: «Lai Dīvs jū sorgoj!» Kryumūs sjādēja Valns un dūmuoja: «Tai ir kotru reizi, jo ir vyss labī, ļaudis soka: paldīs Dīvam, un jo slykti, tūlaik mani vaiņoj ! » Pēc stundes atnuocja zemnīks pi sovas gūvs un redz, ka gūvs stuov upē. Jis sasadusmuojas un soka: «Ak tu, Valns, kur jū aiznesja!» Kryumūs Valns izdzierda tūs vuordus un dūmuoja: «Vo, tai es jau pats teiču!» Zemnīks izaģērbja un guoja pi gūvs Kad jū atvedja, otkon teicja: «Paļdīs Dīvam, tūmār dabuoju! » Kryumūs Valns tik sasadusmuoja, ka otkon zemnīks pīmiņ Dīvu, izlēcja uz gūvs un suoka juot pa vysom plovom. Zemnīks skrīn vys paka&127; un klīdz: «Voi, kai valns jū nas! Dīviņ mīlais, paleidz man jū saķert!» Valns dzierdēdams otkon taidus vuordus atstuoja gūvi un aizguoja sovu ceļu, bet zemnīks teikdams vēl: «Paļdīs munam Dīvam,» aizvedja jū muojuos un vairuok vīnu pašu neatstuoja pļovā.