Velni nēsā akmeņus.

39. Skolnieks R. Maisiņš Streņčos.

Kurzemes Annēniešu pagasta mežos atradies liels akmens. Ļaudis stāsta, ka senāk šis akmens bijis kādā purvā, kur mituši velni. Reiz viens velns uzkāpis uz akmeni, bet zemē kāpdams, kritis un nosities. Citiem velniem tas nav paticis. Viņi paņēmuši lielo akmeni un ienesuši biezā mežā.

Reiz biezais mežs bijis jānocērt. Sagājuši strādnieki un cirtuši mežu. Kad bijis vakars, tad strādnieki turpat iztaisījuši guļamu vietu. Viņu starpā izcēlies strīdus. Neviens nav gribējis gulēt ārmalā. No meža kāda balss saukusi: "Kas vidū, tas pazudīs!" Nu atkal neviens negulējis vidū. Strādnieki ieraudzījuši lielo akmein, gājuši tur un sag-ulušies ap to. Viņi aizmiguši un gulējuši līdz rītam. Rītā celdamies redzējuši, ka akmens vairs nav. No tā laika lielais akmens nekur vairs nav bijis redzams.