Veļi prasa, lai aprok.

11. H. Skujiņa Bilskas pag.

Vienā krogā vācu galā neviens nevarējis pa naktim gulēt. Gulētāju visādi mocījis žņaudzējs. Neviens labprāt vācu galā negulējis.

Reiz krogā ienācis jauns puisis un prasījis nakts māju. Krodzniekam brīvas istabas nebijis un viņš piedāvājis puišam rūmes vācu galā, bet priekšlaikus izstāstījis par žņaudzēju. Jā, puisis bijis ar mieru gulēt. Naktī puišam mācies virsū žnaudzējs. Bet puisis nebijis vis bailīgs, tas prasījis: «Ko tu gribi? Kā tev vajaga?» Tad žņaudzējs sācis stāstīt, ka viņš esot te nokauts un aprakts. Viņš rādīšoties tikmēr, kamēr nebūšot aprakts kapsētā. Un puišam priekšā stāvējis jauns cilvēks, baltā kreklā, kas bijis ar asinim. Vēlāk rakuši zem grīdas un atraduši cilvēka kaulus, kuŗus aprakuši kapsētā. No tās reizes žņaudzējs vairs vācu galā nerādījies.