Ēni dažādos veidos.

4. Prof. A. Becenbergers, Kuršu kāpu Preiļos. Magazin d. lett. lit. Ges. 18. B. «Die Sprache der preuss. Letten. LP, VII, I, 424, 2.

Mana (zvejnieks Egliens stāstījis) taitis ar mamu gāja nu Preilu pie Nidas (uz Nidas) baznicā zaļo cetrudienu, ir is pusceļa kad tapa, tad viņims dui tapa tā trūdn'(melancholisch) ir tā dīvini, taka (tā kā) muziķ, ir viņi dui apsistājās ir raudzījās is tā puikā gaise ir is dangus (is dangus in den Himmel, lit. dangūs) ir viņi paredzēja kādu maģu žvirtes jūdzi (mazu ceturtdaļas jūdzi) us ties dui Buleviķa dižies kaķis (teika stāsta, ka te daudz cilvēku esot aprakti un agrāki tur viens laupītājs mitis) - te lēkaja dui sparnis viens prieš (pret) otra, nu viena kalna us otra. Ir šādu brīdi mēs dui trūdni raudzijamies raudēdami, ir uz reizu gāje mūsu acims jo maģumā, ir mēs tādu labu brīdi raudzijamies, kal (kamēr) viņi dui belēkadami prapole (pazuda).