Ēni trokšņo.

11. A. Vaskis Tukumā.

Zemītes pagastā Geņču Aistaraušos spokošanās dēļ pēc pasaules kaŗa vienā istabā neviens nevarējis gulēt. Pētersons Tukumā, Vecmoku ielā 22, stāsta, ka arī šis tur nevarējis gulēt, kaut gan spokiem neticējis, un no tiem nebaidījies. Reiz šis šo māju saimniekam lūdzis atļaut tur pārgulēt, jo gribējis pārliecināties par baumām. Blakus sev nolicis revolveri un elekrisko lampiņu. Bet līdz ko taisījies iemigt, dzirdot, ka kas atslēdzot zāles durvis un ienākot guļamistabā. Šis piepēži uzlēcis un uzspiedis uguni, bet neviena nebijis. Arī durvis visas bijušas noslēgtas. Nospļāvies un gulējis atkal. Bet pēc brītiņa dzirdot kādu staigājam pa zāli, tad atslēdzam durvis un pieskrienam pie šā. Sis palicis kā sastindzis. Tad kāds sācis čamdīt kājas un pa tām rāpties uz augšu un elsot it kā suns vai kaķis tas būtu. Šis lielās šausmās ieskrējis pie saimnieka un teicis. ka nevarot tur gulēt. Vēl abi ar saimnieku pārmeklējuši istabas, bet nekā tajās neatraduši.