Paslēptā nauda ar dažādām prasībām.

10. H. Skujiņa no 72 g. vecā J. Baltiņa Bilskas pag.

Un vē ar to naudu tā bīš. Saimnieka tēvs jau ilgi vārdzis un nīcis, bet naudas nevienam nevēlēš. Reiz saimnieka tēvs izgāš no istabas un gāš uz mežu. Saimnieks noskatījies, kur tēvs aiziet, un šim ar līkumu uz mežu pretī. Saimnieks uzkāpis eglē un gaidīš, ka nāks tēvs. Kā ta, kā atnācis saimnieka tēvs, tā apracis naudu apukš egles un novēlēš tā: «Lei tik dziļi (nauda) ieiet zemē, cik tālu mana balss aiziet!» Saimnieks klausījies un errojies: «Sazini nu, cik tālu balss var aiziet, un ta rocies nu asim dziļi naudai pakaļā.» Bet ta saimnieks apķēries un kliedzis no egles: «Trīs sprīžu dziļi!» Saimnieka tēvs, dzirdēš saimnieka vārdus un domāš, ka Dievīc vie šim pretī runā un sacīš: «Ak, tik tālu vie! Nu, Dievī', lei paliek pēc tava prāta.» Ka saimnieka tēvs nomiris un šo nobērēši, ta saimnieks izracis tēva naudu un tā ar nebīsi dziļāku par trīs sprīžim.