Dažādas teikas par naudu.

28. M. Bīlande Talsos. P. Kundziņa kr.

Tanī vietā, kur saiet Valdegales, Vandzenes un Nurmuižas pagastu robežas kopā, tur atrodas akmens, kas ir tik liels kā cilvēka galva. Ja šo akmeni noņem no tās vietas nost un noliek citā kādā vietā, tad tanī brīdī, kad cilvēks neskatās tam virsū, akmens ejot vecā vietā atpakaļ. Tā reiz puiši norunājuši pārliecināties par šo akmeni. Tie visi sēdušies zirgos un jājuši uz to vietu, kur akmens atrodas. Daži palikuši tur, citi atkal paņēmuši akmeni un jājuši ar to projām, pajājuši apmēram 3 verstes no tās vietas un nolikuši akmeni zemē. Visi apstājušies tam visapkārt un nu gaidījuši, kas notiks. Te kāds saucis: «Re, kur zaķis skrej!» Puiši paskatījušies uz to pusi, no kurienes nākušas skaras, un pa to laiku akmens pazudis. Tie, kas palikuši tai vietā, kur akmens ticis paņemts, ieraudzījuši, kā akmens nokrīt uz robcžas Bet kā akmens šurp ticis, to tie nezinājuši pastāstīt. Veci ļaudis stāsta, ka zem šī akmeņa esot aprakta nauda. Un ja kāds akmeni saturēšot trijdeviņas dienas, tas naudu dabūšot.