Burvji vajā cilvēkus.

2. H. Skujiņa no 93 g. v. Līzes Balodes Aumeisteŗos.

Zvārtavas pagasta Podnieku mājas saimnieks bīš buris un par to jau es stāstīju. Tam pašam saimniekam bīš dēls un ka šis apprecējies, ta vedekla reiz aizbraukusi uz pilsētu un nez kā nokavēsies un ilgi nebraukusi mājā. Vecais saimnieks jau reiz prasīš, vai Marīnas (jaunās saimnieces) vē neesot mājā. Nē, neesot vē, sacīš jaunais saimnieks pretī. Nu buris prasīš vē reiz un vē reiz. Pēc pusnakts jaunā saimnīca atbraukusi mājā un kā ielikusies vietā, tā palikusi uzreiz tik beigta, kā vais ne kokā, ne zarā. Nu jaunais saimnieks gāš pie vecā un prasīš: «Ko tu Marīnai padarīji? Viņa vais nekur nevar dēties. Laid nu viņu vaļā!» Bet buris sacīš: «Ej vie pie Ipiņas, gan tā taisīs veselu!» Ipiņa bīsi ar tāda veca pestelīga vecene un tā laidusi visus vaļā. Nu nekā vairāk, jaunais saimnieks aizbraucis ar pie Ipiņas un tā palaidusi Marīnu vaļā.