Burvji vajā cilvēkus.

29. A. Gari-Juone no 80 g. v. Lazdiņu Zuzonas Domopoles pag.

Myusu puiši aizguoja sīlejūs ; atpakaļ īdami nūstuoja Cysovkā pi vīna saiminīka. Saiminīca sataisa goldu tai kai uz dvēseļdīnom, pīlīk uz golda maizes, gaļas, sīra, svīsta. Puiši nūzavāruši, ka jei tai taisa, paprasīja, lai jūs gaļas gabaliņu ari izvuorej. Saiminīca ar mīru izvuorīt, tikai pasoka puišim, lai nivīns pyrmais nasuok ēst. Kai tikai salyka uz golda, vīns tyuliņ suok ēst. Ka jū saruovja pykā, klīdz nyu puiss un vuoļuojas pa zemi, nikur līkams. Cyti otkon smejūtīs pagūrgdami. Svaidējīs, svaidējīs bēdīgais, cykam pats saiminīks jū atpestījis. Redz, pi būrim navar leist pyrmais pi golda.

P i e z ī m e. H. Skujiņa Aumeisteŗos uzrakstījis teiku, kur sieviņa uz baznīcu braukdama top apburta un saslimst, kamēr burvis to atkal palaiž vaļā. P. Š.