Latgale.

9. Ludza. A. Gari-Juone no S. Matisona Domopolē.

Ludzas piļs kalnā ir aprokts daudzi zalta naudas un cytu duorgu lītu. Seņuok gribēja tū montu izrakt, sasataisa pulks un īt naudas roktu, bet kai tikai daīt pi piļes, nazkas kai suok svīst ar akmiņim tīm, kuri īt, i navar pi piļes tikt ni kluot. Atsaradīs vīns taids puika, kurs pa piļs myurim izkuops pašā viersā. Tū puiku aizstellējuši uz Petrogradu. Ludzas piļs molā ir dzeivuotuoji, vīnam pašā duorza vydā lels muorks. Jis dūmoj tū muorka yudini nūlaist uz azaru. Izrūk labi dziļu gruovi, tai kaidas ass treis dziļu, muorkā yudins stuov daudzi augstuok na gruovs, bet yudins nu muorka natak uorā. Saiminīks stuovs pi gruovja un dūmuojs, par kū tys yudins nataks. Tai jis nūsagudrej treis dīnas, pi muorka stuovēdams, un palīk troks. Jū aizsyutējuši uz trokūs muoju. Muns tāvs pats redzējs tū muorku, gruovi un cylvāku, kurs palyka troks.